Radno vreme

Više od 70 godina

60godinaZačeci dijagnostike u Šapcu datiraju još od 1947. godine, kada je osnovano i prvo dijagnostičko odeljenje pri poljoprivrednoj školi.

Ministarstvo poljoprivrede, zbog potreba stočarstva koje je u ekspanziji, 1952. godine donosi odluku o formiranju "Veterinarsko Dijagnostičke Stanice". Usled napredovanja i daljeg razvoja stočarstva i proizvodnje namirnica animalnog porekla ukazuje se potreba za kontrolom namirnica u industrijskoj proizvodnji.  
U tu svrhu se formira laboratorija za kontrolu kvaliteta i higijenske ispravnosti namirnica aminalnog porekla. Iz "Veterinarsko Dijagnostičke Stanice" 1973. godine formira se "Veterinarsko Dijagnostički Zavod", koji se 1974. godine spoja sa "Veterinarskom stanicom" Šabac u "Stočarsko Veterinarski Centar" Šabac. Od 1974. godine Zavod posluje kao "Epizootiološko Dijagnostička Stanica" u sastavu "Stočarko Veterinarskog Centra" Šabac. Ovakav status Zavod zadržava sve do 1990. godine, kada postaje samostalno preduzeće pod nazivom "Regionalni Veterinarski Zavod" Šabac. Konačno, 15.03.1993. godine Zavod prerasta u "Veterinarski Specijalistički Institut Šabac".